Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Flere bilder av Storborre
Storborre

Storborre - Arctium lappa

Navn Storborre
Latinsk navn Arctium lappa
Familie Kurvplantefamilien
Herdighetssone
Frøbehandling ID
Spiselig
Medisinsk
Kjente farer Vær varsom ved innsamling av frø, siden innhalering av frøenes bittesmå hår er gifitg, og kan forårsake voldsomme allergiske reaksjoner.
Bladfellende/Eviggrønn Bladfellende toårig
Ytelsesevne 2
Jorddekkende egenskap x
Jordsmonn
Skygge/sol preferanse
Skygge/ Sol toleranse
Fruktbarhet SF
Frø - 5 stk
Utsolgt

Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.

Toårig som blir 2 meter høy og 1 meter vid. Unge røtter er spiselige - rå eller kokt. Eldre røtter bør kokes. Smaker omtrent som skorsonerrot når de blir kokt. Absorberer smaker lett. Ristede røtter har dessuten vært brukt som kaffeerstatning. Unge skudd og stengler kan behandles som asparges , eller spises rå i salater. Blomsterskuddene er også en fantastisk grønnsak etter at de er skrelt. Røttene kan tørkes til seinere bruk. Benyttes medisinsk som en blodrenser.

Urtekildens Planteleksikon om storborre

Formering av storborre

: Lett
: Noe vanskelig
: Svært vanskelig

Frø : Spirer ujevnt. Bør plantes ut før pålerøtter utvikles. Trenger minst 10°c for å spire. Spirer best ved mye lys. Scarifisering eller bløtlegging av frø i 12 timer kan øke spireraten.